Posted on 28th February 200926 Responses
Bryllupsønskeliste

Hvid Damask dug fra Georg Jensen; Arne Jacobsen-dugen 135 x 220 i Georg Jensen butikken Kongensgade 3. Kryds venligst af når du har købt den så vi ikke skal ud at bytte når vi har fået gaverne…

Hvad sker der lige der?

Jeg har kigget ønskelister igennem på nettet. Er vi virkelig stadig dér i udviklingen hvor det vi ønsker os allermest er at få fyldt vores køkken op med Trip Trap æggekogeren og de 12 Holmegaard vinglas (Cabernet, designet af Peter Svarre) – large?

Jeg har lige Googlet mig igennem adskillelige ønskelister, og de er jo stort set alle sorteret efter mærker, hvorunder der sirligt er indført specifikke ting der lige mangler i samlingen, samt det præcise antal der ønskes.
Hvis jeg nu virkelig ville have 12 glas fra Holmegård (hvis mig og gemalen altså kunne blive enige), så købte vi dem jo nok (eller sparede op til dem).

Jeg kan forstå at mine forældres generation ønskede sig et stel. For det var jo den gang man etablerede sig når man blev gift. (Overvejer lige om det er nutidens krav til store dyre bryllupper der gør at man stadig ikke har råd til at købe et stel selv, i så fald ignorer ovenstående kritik, surf videre og hav en dejlig dag :-))

Så tænker jeg: Ville jeg sidde om 25 år og spise rester af mit Pillivuytfad og tænke: ”Hold da op! Det fad fik vi af moster Karen, nå ja og øseskeen af kusine Mille, og den hærgede Trip Trap bordskåner (som er tapet sammen efter lillesøster smed den ud af vinduet) var vist fra mor og far.” Sidder man så der og kigger ned i gårdsdagens lasagnerester og tænker – “hvor rørende?”

Ej undskyld jeg fornærmer ca. 95 % af de folk der har lagt ønskelister på nettet. Men altså!
Jeg passer vist ikke ind i den klassiske ønsketankegang! Eller også så er der mange der ikke gør. Måske skriver de bare det man jo skriver på sådan en liste…?

Comments
Leave a Response