Posted on 18th October 200915 Responses
Gra(t)tis

Grattis betyder tillykke på svensk. Siden det nu er præcist 1 år siden jeg startede på mit arbejde i København er det vel tid til en slags ”tillykke.” Det er tid til et tilbageblik; tid til en opvejning af fordele og ulemper ved året der gik.

Jeg tog jobbet fordi det lød dødspændende. Så måtte afstanden mellem arbejde og hjem (på 300 km) udgøre en pris af økonomisk og praktisk karakter.

I anledning af årsdagen besluttede jeg mig for at kigge på det økonomiske regnestykke, dvs. prisen, i kroner og øre, for dét at være fjernarbejder. Og som det viste sig, koster dét at rejse 79200 km årligt, den nette sum af 0 (nul) kroner:

Prisen for et årskort til (ja hold nu fast) alle tog i hele landet, samt alle by-, lokal-, regional- og X-busser er: 37000 kroner.

Befordringsfradraget er på 81.760 kroner årligt, såfremt jeg tager til København 3 dage om ugen i 11 af årets måneder, hvilket er hvad min arbejdsgiver kræver.

I praksis betyder det omkring 37000 kroner ekstra på kontoen om året.

Og vupti. Transport til og fra arbejdet bliver en gratis affære!


ps. Det er længe siden jeg tog det praktiske regnestykke op til revision, det viste sig at være til min fordel. Se fx her:
Mål midler og offentlige kontorer
Hjemmearbejdsdag
(Kalender-) året der gik

… og ulemperne:
Kender du typen I
Kender du typen II

Comments
Leave a Response