Posted on 8th October 20093 Responses
Kunsten at stirre sig blind

I dag, i toget på vej mod Århus, havde jeg udsigt til en fantastisk farverig regnbue.

Mens jeg sad og stirrede på den og lod tankerne glide forsvandt den! Så kom den igen!  Og forsvandt atter!

De efterfølgende minutter holdt jeg min hjerne beskæftiget med skiftevis at fjerne og tilbagekalde regnbuen.

Efter endt fascination over at mestre dette forsvindingsnummer gik op for mig at det er præcist den samme illusion man fremkalder når man kigger på stereogrammer. Man bringer dét man kigger på ud af fokus på en måde så to fragmenter af et billede overlapper hinanden og skaber et nyt. (se fx nedenstående eksempler)

Jeg sad lidt og undrede mig og gik endda så vidt som til at afprøve forsvindingsnummeret med en kuglepen, holdt op foran næsen, mens jeg forsøgte at flytte mit fokus til et punkt langt ude i horisonten.

…Og det var så omkring dét tidspunkt at det gik op for mig at jeg stadig sad i toget; skeløjet og ude af stand til at overbevise mine medpassagerer om værdien af at kunne mestre kunsten at fjerne en regnbue.

rainbowpyramideSommerfugl

Comments
Leave a Response