Posted on 17th December 20095 Responses
Når facts er til for at ødelægge illusioner

Jeg sad i lyntoget mod København i går da en flok 2. klasse elever gjorde deres entre.
Fra Horsens til Fredericia omhandlede snakken hvor sindsygt hurtigt toget kørte. Pigerne udtrykte stor bekymring, mens drengene delte ekspertvurderinger med resten af passagererne; ”nu kører vi omkring 300 Km i timen, det her tog kan kører meget mere når vi kommer op i fart, efterfulgt af et vurderende ansigtsudtryk der ville have matchet en ti år ældre version af drengen. Jeg tænkte i mit stille sind at de formentlig ikke var vant til at køre i tog, men jeg tog fejl! Det var blot deres debut i et lyntog.

Jeg kunne måske have fortalt dem at lyntog ikke kører hurtigere, de standser bare ved færre stationer, men jeg nænnede ikke at ødelægge deres dag med kedelige facts.

Comments
Leave a Response