Posted on 2nd February 2011No Responses
“Dårlig kopi” vs “ny og bedre version”? #1

Lund Madsen sviner stjernerne til i fup-talkshow” skriver Politiken.dk. Efter en smule mailudvekslinger med folkene bag youtubesiden, så vel som lystige diskussioner med folk på diverse platforme, er jeg kommet frem til følgende:

Først var det sjovt, så blev det uoriginalt, og så blev det sjovt igen.

-> Jeg syntes videorne var sjove da jeg så dem første gang.

-> Derefter blev jeg taget på en rejse til Funny or die som lavede “Between two Ferns” (en række korte indslag som nærmest ordret bringer seeren gennem de samme jokes som SpotOn). Efter at have set det blev jeg skuffet over SpotOns mangel på opfindsomhed. Det var lige pludselig blevet uoriginalt.

-> Efter yderligere suftning, mere chat, en detour over facebook, og en rejse gennem youtubes mere støvede arkiver, (efter at have set omkring 50 forskellige variationer over samme tema) må jeg indrømme at SpotOn endnu en gang blev sjovt. Pludselig var det ikke ideen om et talkshow hvor intervieweren nedgør sit offer der skulle være sjov.  Man kender allerede pointen, det er fremførelsen der kommer i centrum. Det bliver Shaggy dog story om igen.

(For uddybelse af Shaggy Dog Story,  inklusiv en lille anekdote om hvordan jeg mistede min “shaggy dog storry mødom,” se blogindlæget “Når noget er sjovt fordi det ikke er sjovt”  [For lignende eksempler se også: Theeee Aristocrats! ])

Her er et par postkort fra rejsen…

Folk siger:

“Uoriginalt! Hold kæft hvor er det bare tyvstjålet fra Between two Ferns. Sjovt er det, men i kan jo selv bare kigge på Funny or Die’s oprindelige koncept og se hvor store lighederne er. Som om det ikke var nok at kopiere plakaten fra The Hangover nærmest præcis så skal Zach Galifanakis’ efterfølgende sketch talkshow også lide under manglende fantasi her i Danmark”.

“Cool. I så fald er Between to ferns rip-off af Jensen Tonajt – se det her på youtube hvor han rister Bille August. Uanset hvor inspirationen kommer fra så er det sgu da skide skægt og det er vel det vigtige.”

“… Jensen Tonajt var inspireret af Rowan Atkinson.  Monty Python har lavet noget lignende.”

Vurder selv:

SpotOn- Mick Øgendahl

se også Jonathan Spang, Signe Manov, Rasmus Berg og Jon Lange

Between two Ferns – Jon Hamm

Se flere her, på funnyordie.com.

Jensen Tonajt – Bille August

Rowan Atkinson – Elton John

Og fortæl mig så: Hvad er det der gør udslaget på om der er tale om en dårlig kopi af en god ide, eller en genial remake af en klassiker?

Comments
Leave a Response