Dinapigens hjemmeside

H u s k e r e g l . . . . . . . . f o r . . . . . . . . t e l e f o n n u m m e r

10 minutter...

Lad mig i den forbindelse referere en af de bedre forfattere jeg har stiftet bekendtskab med; Douglas Adams: "I have a well-deserved reputation for being something of a gadget freak, and am rarely happier than when spending an entire day programming my computer to perform automatically a task that it would otherwise take me a good ten seconds to do by hand. Ten seconds, I tell myself, is ten seconds. Time is valuable and ten seconds' worth of it is well worth the investment of a day's happy activity working out a way of saving it."

Hvis man går op i den slags...

Nu er det ikke mig der har valgt vores telefonnummer, og ej heller mig der er den i husstanden der kan selvsvinge i flere minutter over at det lykkedes os (os!?!) at finde et telefonnummer der er et primtal...(et primtal er et tal hvor kun 1 og tallet selv går op i)

Det er derimod noget nørder vil værdsætte, ligesom de også vil trække på smilebåndet over ordspil som: "Kære brevkasse, jeg går op i store primtal, er jeg en ener?"

Men når det er sagt, så er det altså blevet en realitet at vi har fået et telefonnummer -et primtal- som ikke høre til de lettest memorable i denne verden... Derfor er her udarbejdet en lille guide til hvordan man kan tænke sig frem til nummeret helt uden at kunne huske det. -smart tænkt ik-? :-)

Sådan slipper du får at huske på vores nummer

Det eneste du behøver for at slippe for at huske vores nummer uden ad, er at huske på 5 andre tal (uden ad); Nemlig:50, 100, 75, 50 samt tallet 42 og så en lille bonushuskeregl, der går på at trække en tier og en ener fra dette tal.

50 100 75 50

Husk på disse tal 50, 100, 75 ,50

42 minus 11 31

Husk på tallet 42. (Har man læst The Hitchhiker's Guide to the Galaxy vides det at 42 er svaret på det ultimative spørgsmål om livet, universet og alting)

Fra det famøse tal trækkes nu et tal både fra 10erne og 1erne. Dermed står man med tallet 31

46 98 72 49

Skriv nu 50, 100, 75 ,50 lodret under hinanden, og gør derefter det samme med talene 4, 2, 3, 1. Indsæt derefteret et - før, og et = efter, disse cifre og regn det hele som en regnestykke.

50 -4 = 46
100 -2 = 98
75 -3 = 72
50 -1 = 49

Denne side har taget 146 minutter at lave.

Klik her for at komme tilbage