Dinapigens hjemmeside

Antropologi

En god kop kaffe.

Det fremmede

I "gamle dage" var antropologer nogen der tog ud til landsbyer langt fra den "civilisation" de betragtede sig selv som en del af. I dag studerer antropologer stadig "det fremmede" men forståelsen af hvad / hvem der er fremmed er blevet bredere og mere nuanceret. Man kan sige at vi gør det fremmede kendt og det kendte fremmed. Således kan en antropolog studere barnløshed i Nordnorge, rygevaner blandt gravide, ægteskabspraksis hos bedaminmænd i Ny-Guinea, såvel som klientgørelse indenfor behandlersystemet. Det fremmede er ikke noget man nødvendigvis skal rejse langt for at finde.

Ved at klikke på pilene har du nu muligheden for at stifte bekendtskab med mit ganske ueksotiske feltarbejde omkring udviklingen af den Elektroniske Patientjournal i Århus amt. I menuen til højre kan du også hente inspiration eller klikke dig direkte ind på et indlæg.

Klik her for at komme til næste update

Etnografi, Etnologi og Antropologi -Hvad er forskellen?

Helt grundlæggende kan jeg dog lige nævne at Antropologi og Etnografi ikke er to forskellige ting. Godt nok kan det være forvirrende at studiet hedder "Antropologi" i København, og "Antropologi og Etnografi" i Århus. Det er i øvrigt ikke længe siden vi i Århus hed Etnografi og Socialantropologi, men det er altså det samme uanset at vi så ikke kan blive enige om at kalde det det samme. Er du nysgerrig efter en mere udybende forklaring på den ikke eksisterende forskel kan du læse min lille FAQ om Antropologi & Etnografi.